Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Η Εποχή των Κερασιών


Να σας προτείνω ένα βιβλίο ότι πρέπει για του Αγίου Βαλεντίνου; Λέγεται "Η Εποχή των Κερασιών" . Συγγραφέας είναι ο Νικολά Μπαρρο, ένας Γερμανός γεννημένος στο Παρίσι.
Δεν είναι εποχής αλλά είπα να το διαβάσω μιας και η πλοκή του είναι στο πολύ αγαπημένο μου Παρίσι. Είναι μια ρομαντική κωμωδία θα έλεγα, πολύ καλογραμμένη και περνάς πάρα πολύ ευχάριστα το χρόνο σου διαβάζοντας την. Επίσης σε αφήνει με όμορφες εικόνες του Παρισιού στο μυαλό σου. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι έχει λίγες σελίδες και στο τέλος θέλεις να διαβάσεις και άλλο.
Η πλοκή
Η Ορελι, που μόλις έχασε τον πατέρα της. κληρονόμησε το εστιατόριο "Η Εποχή των Κερασιών" . Μια μέρα ,που είναι πιο δυστυχισμένη από ποτέ,μπαίνει σ'ενα βιβλιοπωλείο και αγοράζει ένα μυθιστόρημα που θα της αλλάξει την ζωή για πάντα. Διαβάζοντας το βιβλίο συνειδητοποιεί ότι μοιάζει πάρα πολύ με την ηρωίδα . Τότες αποφασίζει να γνωρίσει τον συγγραφέα και ακολουθούν πολλά μπερδέματα...
Είναι ένα βιβλίο που θα σας κάνει να νιώθετε όμορφα, κάτι σαν την ταινία Amelie η Le Chocolat. Θα δεθείτε με τους ήρωες
Οοοο και για μπόνους, στο τέλος, υπάρχουν οι συνταγές από τα φαγητά που τρώνε!!
Ο συγγραφέας μας γράφει στο τέλος ότι πολλά απ'οσα περιγράφονται στο βιβλίο είναι επινοημενα , αλλά κάποια είναι αληθινά. Όλα τα καφέ, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα καταστήματα υπάρχουν στ'αληθεια. Η Εποχή των Κερασιών (που είναι το όνομα του εστιατορίου) ωστόσο μας λέει ότι δεν υπάρχει . Με λίγο ψάξιμο όμως εγώ βρήκα ένα εστιατόριο με αυτό το όνομα που ίσως να μην περιέχει τα κόκκινα και άσπρα καρό τραπεζομάντιλα, ούτε τα φαγητά του αλλά κάπως έτσι το φαντάζεται κανείς.

Όπως βλέπετε λέγεται "Le temps des cerises", η εποχή των κερασιών. Βρίσκεται στο Παρίσι σε ένα κτήριο του 18ου αιώνα.



Το εσωτερικό μας ταξιδεύει πίσω στο Παρίσι του 1950, με παλιές φωτογραφίες,παλιό ρολόι,εφημερίδες κρεμασμένες πάνω σε γάντζους, παλιές καρέκλες και δερμάτινα παγκάκια. Όλα τα cliche του γαλλικού μπιστρο. Θα ήθελα σίγουρα να το επισκεφτώ μια μέρα!
Λοιπόν ετοιμάστε ένα τσάι, λίγα μακαρον, κουκουλοθειτε σε μια ζεστή κουβέρτα και διαβάστε αυτό το βιβλίο και ονειρευτείτε ότι είστε στο Παρίσι!!

4 σχόλια:

  1. Ε λοιπόν θέλω να το διαβάσω κι εγώ οπωσδήποτε! Ακόμα κι ο τίτλος και η φωτό είναι υπέροχα! Πάω να το σημειώσω. Φιλιά πολλά Αθηνά μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλακιααα! Να το διαβασεις, περνας πολυ ευχαριστα το χρονο σου!! πολυ φρεσκο και νεανικο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα σας! Ψάχνοντας να βρω εάν υπάρχει αυτό το εστιατόριο ''έπεσα'' πάνω στο blog σας! Τί ωραίο βιβλίο,τώρα το διαβάζω,είμαι περίπου στη μέση! Ώστε πραγματικά υπάρχει!! Και μπορεί να μην έχει καρό κόκκινα-άσπρα τραπεζομάντιλα αλλά παρατήρησα ότι έχει τέτοιες πετσέτες <3
    Φιλικά, Ιωάννα!
    Μια λάτρης του Παρισιού, επίσης.
    Υ.Γ. Να σας προτείνω και μια ταινία για το Παρίσι που όσες φορές και να τη δω πάντα ενθουσιάζομαι και ταξιδεύω το ίδιο; "Μεσάνυχτα στο Παρίσι" του Γούντι Άλεν :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω παρα πολυ!! θα την εχω υποψιν μου!!
      Ειμαι σιγουρη πως επνευστηκε απο αυτο το εστατιοριο και ας μην μας το λεει..... Καλο μηνα!!

      Διαγραφή

Blogging tips