Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Stonehearts Asylum


Να σας προτείνω μια ταινιουλα που είδα πρόσφατα, λέγεται Stonehearts Asylum (Eliza Graves) και είναι εμπνευσμένη από μια ιστορία του Edgar Allan Poe το 1844, The System of Doctor Tarr and Professor Fether.. Είχα δει πριν κάποιες εβδομάδες την ταινία "The Raven" ,επίσης εμπνευσμένη από κάποιες ιστορίες του Poe, και μου άρεσε αρκετά και είπα να το ψάξω λίγο περισσότερο και έπεσα σε αυτή την ταινία.
Θα σας αρέσει, εάν σαν έμενα, λατρεύεται τις σκοτεινές, βικτοριανές ταινίες με κάτι γκοθικ. Επίσης θυμίζει πολύ την ταινία "Shutter Island". Όπως το λέει και ο τίτλος η πλοκή της ταινίας παίρνει μέρος σε ένα ψυχιατρείο στο 19ο (και 20ο αιώνα), τρομακτικό μέρος όπου χρησιμοποιούσαν σκληρές θεραπείες για τους ασθενείς. Σε αυτό το ψυχιατρείο, λοιπόν ,έρχεται ένας φοιτητής της ιατρικής ο οποίος σιγά σιγά ανακαλύπτει ότι οι ασθενείς κλείδωσαν τους γιατρούς μέσα σε κελιά και ότι έχουν αυτοί το έλεγχο του ψυχιατρείου. Πραγματικά έξυπνο σενάριο, το τέλος θα σας κάνει να θέλετε να την ξαναδείτε και θα σας αφήσει άφωνους, έχει μια πολύ καλή ανατροπή. Το casting όλο είναι πάρα πολύ καλό εάν σκεφτείτε ότι παίζουν μέσα ο Ben Kingsley και ο Michael Caine! Έχει πολύ ωραία κοστούμια και αυτό που πάντα μου αρέσει σε αυτές τις ταινίες είναι οι λεπτομέρειες στα decors.
Το Trailer:
Ο Edgar Allan Poe ήξερε να γράφει καλές ιστορίες, το μόνο σίγουρο!
2 λόγια για τον Poe :
Ήταν Αμερικανός συγγραφέας αλλά πάνω απ'ολα ποιητής. Θεωρείτε σαν τον Αμερικανό Shakespeare, αλλά και ο εφευρέτης της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας και επιστημονικής φαντασίας. Ήταν επίσης γνωστός για το πάθος του για το μακάβριο. Είναι και θα παραμείνει ένας θρύλος αλλά και ένα μεγάλο αίνιγμα πιο πολύ για το μυστήριο θάνατό του στην ηλικία των 40. Εάν είδατε την ταινία "The Raven" θα καταλαβαίνετε τι εννοώ. Πάντως είναι ένας συγγραφέας που θα ήθελα να ψάξω και άλλες ταινίες βασισμένες στις ιστορίες του, εάν όχι να διαβάσω τα βιβλία του...
Και φυσικά ότι μου αρέσει με εμπνέει...

2 σχόλια:

  1. Όχι απλώς θα μου αρέσει, θα ξετρελαθώ! Χαχα! Θα την κατεβάσω (διότι αν κατάλαβα καλά, δεν παίζεται στο σινεμά, ε;) Φιλιά πολλά και καλό μεσημέρι :))

    Τα σκουλαρίκια, απλά α-πί-θα-να-! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστω παρα πολυ!!! Εαν σου αρεσουν οι σκοτεινες ταινιες θα σου αρεσει πολυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips