Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Hawaizaada

Μέχρι τώρα με έχετε συνηθίσει να σας παρουσιάζω παλιές αμερικάνικες ταινίες, θα ήθελα σήμερα να κάνω μια μικρή εξαίρεση και να σας παρουσιάσω μια Ινδική ταινία η οποία θα βγει τέλος Ιανουαρίου στην Ινδία. Όπως σας είχα πει και στην παρουσίαση μου, αγαπώ πάρα πολύ και τις ινδικές ταινίες. Την συγκεκριμένη την ερωτεύτηκε μόλις είδα τις αφίσες της.


Από τις αφισες και μονο καταλαβαίνεις ότι είναι μια ταινία που θα σε ταξιδέψει σε παλιά εποχή και θα σε κάνει να ονειρευτεις ότι πετάς ψηλά.
Βλέποντας το trailer σήμερα κατάλαβα ότι είχα δίκιο

Αισθητικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις ταινίες του Tim Burton η του Baz Luhrmann. (Για να ξέρετε τέτοιες Ινδικές ταινίες υπάρχουν πάρα πολλές, μπορώ να σας προτείνω και κάποιες αρκεί να μου στείλετε ένα μηνυματακι στο facebook η να μου αφήσετε ένα σχόλιο.) Και το καλύτερο απ'ολα είναι ότι είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία.
Η ταινία είναι βασισμένη στη ζωή του επιστήμονα Shivkar Bapuji Talpade ο οποίος λέγεται ότι έχει εφεύρει μια ιπτάμενη μηχανή τέλος του 19ου αιώνα, 8 χρόνια πριν τους Wright brothers.
Λέγεται πως εμπνεύστηκε από τις μυθολογικές ιπτάμενες μηχανές απο τα Vedas, Ιερά γραπτά της αρχαίας Ινδίας, τα οποία λέγεται πως δεν γράφτηκαν από ανθρώπινο χέρι αλλά ήταν θεϊκής διμιουργιας...
wait and see λοιπόν..
Ανυπομονώ να την δω!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogging tips