Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Προσευχή για το Παρίσι

Το ξέρω, με έχετε συνηθίσει να βάζω όμορφες εικόνες από το Παρίσι.  Ποτέ δεν περίμενα να βάλω κάτι τέτοιο στην σελίδα μου αλλά τα χθεσινά γεγονότα με έχουν τόσο σοκάρει.

Σκέφτομαι  πρώτα την οικογένεια  μου που ζει στις Βρυξέλλες. Θα μπορούσε να είχε συμβεί εκεί... Αυτοί οι δαιμονισμένοι μπαίνουν όπου να΄ναι, σε εστιατόρια, σε σουπερμάρκετ, σε σχολεία, σε μετρό, σε θέατρα και γήπεδα... Φοβάμαι πραγματικά.

Σκέφτομαι τα θύματα, τους νεκρούς και όσους παλεύουν για την Ζωή τους. Σκέφτομαι τις οικογένειες των  θυμάτων που θα πρέπει να θάψουν το παιδί τους, τον πάτερα τους, την μητέρα  τους, τον αδερφό τους, την αδερφή τους γιατί κάποιοι τρελοί σκοτώνουν στο όνομα μιας θρησκείας; Kαι εδώ βάζω ερωτηματικό. Στ'αληθεια σκοτώνουν για το Ισλάμ. Εγώ ξέρω ότι είναι μια θρησκεία Αγάπης και Ειρήνης.

Σκέφτομαι τους φίλους μου Μουσουλμάνους (με Μ κεφαλαίο), οικογενειάρχοι που είναι πιο Βέλγοι και από τους Βέλγους  που με την σειρά τους θα γίνουν αυτοί θύματα. Γιατί; Γιατί κάποιοι θα τους βάλουν στο ίδιο πακέτο, κάποιοι θα τους βρίσουν και θα τους πούνε να γυρίσουν στην χώρα τους ενώ η μοναδική πατρίδα που γνωρίζουν είναι εκεί που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Τέλος σκέφτομαι το μέλλον. Σε τι κόσμο ζούμε; Σε τι κόσμο θα μεγαλώσουν τα παιδιά μας; Που πάμε και τι θα γίνει;
Η αγάπη μόνο θα μας σώσει.... Αγάπη, αγάπη, αγάπη ρε γαμώτο!



8 σχόλια:

  1. Αγάπη. Πάντα θα είναι παναθρώπινο το αίτημα .... πάντα θα θρηνούμε θύματα!
    Μόνο οργή έχω ... η θλίψη μου έχει σκεπαστεί από την οργή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια που λεμε! πιστευω στους ανθρωπους, πιστευω πως εχουμε κατι καλο στην καρδια μας! αρκει να το θελουμε και να το προσπαθουμε καθε μερα!! Καλο Σαββακυριακο Αριστεα!!

      Διαγραφή
  2. Δεν νομίζω πως το Ισλαμ είναι μια θρησκεία αγάπης και ειρήνης!
    Είναι κρίμα όλοι αυτοί οι αθώοι άνθρωποι που σκοτώθηκαν και το χειρότερο πως δεν υπάρχει καμιά λογική εξήγηση για τους συγγενείς, για να παρηγορηθούν!
    Κρίμα που το 2015 δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε και ακόμη κάνουμε πόλεμο.
    Καλό σου απόγευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλο μουσουλμανος και αλλο τζιχαντιστης. Επειδη εχω κανει πολλη παρεα με μουσουλμανους στο παρελθον και εχουμε κανει πολλες συζητησεις για την θρησκεια, πουθενα στο κορανι δεν αναφερουν οτι για να εισαι ενας καλος πιστος πρεπει να σκοτωνεις. Οτι λεει η δικια μας θρησκεια, λεει και η δικια τους : Αγαπη και σεβασμο για τον αλλον. Να περασεις ενα ομορφο Σαββατοκυριακο!!! :)

      Διαγραφή
  3. Ε βέβαια, έχει πολλά παρακλάδια και πολλές ακόμα παραμέτρους ένα τυφλό χτύπημα σαν αυτό το προχθεσινό. Συνέπειες που ούτε καν τις διανοούμαστε δυστυχώς... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε Πετρα μου, εχω φρικαρει! καποιοι απο του τρομοκρατες βρεθηκαν στην γειτονια που μενουν οι γονεις μου.... Οχι πως ειναι πρωτη φορα αλλα τα πραγματα αντι να βελτιωνονται εκει περα γινονται ολο και χειροτερα

      Διαγραφή
  4. Κι εγώ έχω φίλο μουσουλμάνο που μελετάει το Κοράνι και μου έχει πει πως πουθενά δε γράφει να σκοτώνουν αλλόθρησκους. Όπως και στις δικές μας τις Γραφές δε γράφει πουθενά να σκοτώνουμε. Ο ίδιος ο Χριστός είπε στους μαθητές τους να έχουν αγάπη για τους άλλους κι έτσι θα καταλαβαίνει ο κόσμος ότι είναι χριστιανοί. Κι όμως οι σταυροφόροι στο όνομα του Χριστού σκότωναν. Και τόσα άλλα εγκλήματα γίνονται τόσο βολικά στο όνομα του Θεού, άλλα μικρότερα κι άλλα μεγαλύτερα. Είναι φοβερό, συγκλονιστηκό! Μόνο η αγάπη θα σώσει τον κόσμο. Ας αγαπάμε πραγματικά κι αληθινά εμείς κι ένας ένας θα ιδρύσουμε έναν καλύτερο κόσμο μια μέρα, έναν κόσμο αγάπης, ας μη χάνουμε την ελπίδα και την πίστη μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips