Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Το ταξίδι ενός Φλιτζανιού...

Μικρή, όταν πήγαινα στην φίλη μου Γαλάτεια, σε μια εποχή που δεν υπήρχαν ούτε ταμπλετ ούτε ηλεκτρονικές κονσόλες (ναι οκ υπήρχε η Atari), παίζαμε διάφορα παιχνίδια ρόλου. Ένα από τα αγαπημένα μας παιχνίδια ήταν να προσποιηθούμε πως είμαστε μεγάλες κυρίες. Σάλια, καπέλα, τσάντες και λίγο κραγιόν από την μαμά μας μεταμόρφωνε αλλά η διαφορά την έκαναν τα παιχνιδάκια, τα κουζινικα.
"Θα κάνουμε πως ερχόσουν στο σπίτι μου και πίναμε τσάι, οκ;" Και σαν μικρές κυρίες βγάζαμε τα φλιτζανακια και την τσαγιέρα από ένα υπέροχο ψάθινο βαλιτσάκι τύπου πικνίκ που είχε. (το θυμάμαι σαν να ήταν χθες, το λάτρευα). Γεμίζαμε την τσαγιέρα με νερό που βάζαμε μέσα στα φλιτζανακια, ανακατευαμε με το κουταλάκι, πίναμε και συζητούσαμε σαν να ήμασταν ενήλικες. Πόσο γρήγορα θέλαμε να μεγαλώσουμε...
Αυτό το καλοκαίρι όταν ήρθε στην Ελλάδα ο αδερφός μου με την νύφη μου και την ανιψιά μου ,που είναι τεσσάρων, τους ρώτησα τι δωράκι να της αγόραζα  για να παίζει στο εξοχικό. Τι έκπληξη όταν μου είπαν πως τα αγαπημένα της παιχνίδια είναι τα κουζινικα. Βλέποντας την να παίζει, να μας σερβίρει ψεύτικο καφέ,να μας μαγειρεύει γλυκά στο τηγάνι  και να μας διατάζει πότε θα ανακατώσουμε την ζάχαρη και πότε θα πιούμε (παρακαλώ να πιούμε με θόρυβο) σκεφτικά γιατί να μην υπάρχει μια χρονομηχανη να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο όταν ήμασταν παιδιά;
Αν ήξερα ότι της αρέσουν τα κουζινικα θα της είχα φτιάξει αυτή την βαλιτσουλα νωρίτερα, μάλλον άλλο κοριτσάκι θα την απολαύσει
   ...
Βαλιτσουλα η οποία περιέχει μέσα... μα φυσικά φλιτζανακια αλλά και υφασμάτινα φακελάκια τσαγιού.
Ένα τραπεζομάντιλο ραμμένο στο χέρι
Cupcakes από τσόχα ραμμένα στο χέρι.
Και φυσικά το βαλιτσάκι είναι τύπου πικνίκ.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.907761672638793.1073741848.199622546786046&type=3
Η φίλη μου η Πετρα που έχει το blog ο πιο πιστός φίλος του σκύλου μας πρότεινε να δημοσιεύσουμε φωτογραφίες απο φλιτζάνια με ανάλογες αναρτήσεις. Δεν μπορούσε να πέσει καλύτερα είναι αλήθεια. Νομίζω πως μερικές φορές Πετρα μου ζεις στο μυαλό μου.... Mission accomplished?
Εάν θέλετε και σεις να συμμετάσχετε σε αυτή την φλιτζανο αλυσίδα θα πω; Μπείτε στην ανάρτηση της  http://pistos-petra.blogspot.gr/2015/10/to-taksidi-enos-flitzaniou.html

26 σχόλια:

  1. Αν εξετελέσθη λέει;....
    Αθηνά μου σε διάβασα με δάκρυα στα μάτια...
    Πόσο νοσταλγικά είναι όλα, αλλά παράλληλα και πόσο μέσα στα χρόνια της αθωότητας μας γυρνούν;;;
    Δεν θα το πιστέψεις, αλλά έχω αγοράσει κι εγώ -από τμήμα παιχνιδιών- κουζινικά! Αχαχα! Σουρωτήρι και κατσαρόλα και τηγάνι, και καλά όλα ανοξείδωτα!! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ γι' αυτό το -πραγματικό!- ταξίδι στο χρόνο, με τα υπέροχα κουζινικά/φλιτζάνια σου! Αύριο το πρωί με τη νέα μου ανάρτηση, θα σε προτείνω στους φίλους αναγνώστες για να σε διαβάσουν και να συγκινηθούν κι εκείνοι με τη σειρά τους! Φιλιά πολλά :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ πόσο χαίρομαι που σου άρεσε.. Πραγμάτικα τα παιδικά μου χρόνια δεν θα τα άλλαζα με τίποτα! Μείνε παιδί στην καρδιά σου για μην γεράσεις ποτε είναι το μότο μου! Και αφου αγόρασες και συ τετοιά κουζινικά μάλλον θα είναι και το δικό σου και καλά κάνεις!! Φιλιά πολλα!! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

      Διαγραφή
  2. Υπεροχη ανάρτηση με αρωμα και χρώμα , ποσο πολυ την αγάπησα , δεν το έζησα μονάχα εγω οπως και εςυ ακριβώς αλλα πέρα απο τις κορες μου το δωρίζω ακομη και σημερα σε ολα τα μικρα κοριτσάκια των συγγενών και φίλων !!!! Καλώς σ βρήκα Αθήνα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σου λογια!!! Καλως σε βρηκα!

      Διαγραφή
  3. Αχ, πόσες αναμνήσεις ξύπνησες σήμερα μ' αυτή σου την ανάρτηση!!! Σου γράφω δακρυσμένη...
    Υπάρχει όμως Αθηνά μου χρονομηχανή και λέγεται ανάμνηση, που τη ζούμε και την ξαναζούμε όσες φορές θέλουμε! Υπέροχες και οι φωτό σου με το καταπληκτικό βαλιτσάκι της ανηψιάς! Να τη χαίρεσαι!
    Σ' ευχαριστώ που με πήγες τόσο πίσω, σήμερα!
    Σε φιλώ
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ και σένα Μαρίνα μου για τα καλά σου λογια! Το βαλιτσακι φτιάχτηκε μετά το καλοκαίρι αφού είχε φύγει. Δυστυχώς μένει στο Βέλγιο!
      Καλώς ήρθες στο μπλογκ μου! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Τι όμορφα που τα έχεις φτιάξει όλα....δεν μπορώ να πω ότι έπαιζα και πολύ μ'αυτά όταν ήμουν μικρή, έτσι όπως τα βλέπω όμως τώρα θα θέλα πολύ να ξαναγύριζα σ'εκείνη την εποχή :))) Τα έχεις κάνει υπέροχα...φαντάζομαι η μικρή θα καταχάρηκε!!!
    Καλή σου μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πάρα πολύ! Δυστυχώς τα έφτιαξα αφου έφυγε και του χρόνου δεν είναι σίγουρο να έρθει το καλοκαίρι στην Ελλάδα :( Θα τα χαρεί κάποιο άλλο κοριτσάκι! :) Καλή σου μέρα!!!

      Διαγραφή
  5. Αχ! Θυμηθηκα κι εγω τα κουζινικα μου! Τα λατρευα! Τι νοσταλγια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόσο γλυκειά ανάρτηση και πόσο όμορφη η κατασκευή σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαίρομαι που σε βρίσκω φίλη μου με μια τόσο όμορφη και νοσταλγική ανάρτηση!
    Μας θύμισες πολλά και όμορφα, εκεί κοντά στα παιδικά μας χρόνια!
    Να είσαι καλά ν' απολαμβάνεις πάντα εύγευστους καφέδες!
    Να έχεις ένα γλυκό Σαββατοκύριακο! Τα φιλιά μου!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω πολυ πολυ!! Καλο Σαββατοκυριακο και σε σενα!!! φιλιαα!!!

      Διαγραφή
  8. Σκέτη γλύκα η ανάρτησή σου Marilise, μου ξύπνησε αναμνήσεις μιάς χαμένης αθωότητας, των παιδικών χρόνων που τα κοριτσίστικα παιχνίδια εκτός από κούκλες, περιλαμβάνανε και μικροσκοπικά σερβίτσια, σκεύη , μικροέπιπλα , κουκλόσπιτα.....Θαύμασα τις υπέροχες κατασκευές σου και φυσικά το καταπληκτικό βαλιτσάκι σου !!! Φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιες εποχες..... Ευχαριστω πολυ πολυ για τα καλα σου λογια! Ειμαι η Αθηνα :) Καλο σου Σαββατοκυριακο!!! Φιλια!!

      Διαγραφή
  9. Καλώς σε βρίσκω, Αθηνά!!! Τί ωραία η ανάρτησή σου για τα παιδικά σερβίτσια!!!! Πολύ γλυκές αναμνήσεις για όλα τα κορίτσια!
    Το βαλιτσάκι σου είναι σκέτη γλύκα!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Θα χαρώ πολύ να σε δώ και στο δικό μου σπιτάκι και ελπίζω να τα λέμε!!!
    A bientôt, j'espère!!!
    Marie-Anne

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω παρα παρα πολυ!!!Θα τα ξαναπουμε! εχεις υπεροχες δημιουργιες στο μπλογκ σου! Bon week-end!!! Bisous!!!

      Διαγραφή
  10. Σχεδόν είχα ξεχάσει πόσο μου άρεσε να παίζω με κουζινικά, αλλά με έκανες να το θυμηθώ!
    Και ποιο κοριτσάκι δε θα πετούσε από χαρά με το βαλιτσάκι αυτό?
    Είναι υπέροχο!!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα!!! Καλώς σε βρήκα!! Τι υπέροχα είναι όλα αυτά που έφτιαξες; Ένα υπέροχο ταξίδι για το φλιτζάνι μας χάρισες και πιστεύω ότι κάθε κοριτσάκι θα ξετρελαινόταν με όλα αυτά. Εδώ ξετρελάθηκα εγώ!!!
    Καλή σου εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω παρα πολυ! εδω ξετρελαθηκα εγω οταν τα εφτιαχνα....:) Καλη σου εβδομαδα!!!

      Διαγραφή
  12. Καλώς σε βρίσκω , Αθηνά !!!!
    Τι υπέροχη νοσταλγική ανάρτηση !!!!!!
    φιλιά
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστω παρα πολυυυ! καλως ηρθες!!! :) καλη εβδομαδα!

      Διαγραφή
  13. Αχ! τι ομορφη αναρτηση και νοσταλγικη με τα παιδικα φλιτζανακια σου.. ομορφα παιχνιδια γεματα αθωοτητα και βιασυνη να μεγαλωσουν τα κοριτσια....με ταξιδεψες στην εποχή της αθωότητας Αθηνα μου.. να περνας ομορφα οτι και κανεις καλως σε βρήκα και σε ευχαριστω που πέρασες απο το μπλοκόσπιτο μου θα τα λεμε .. ναι; φιλακιααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ευχαριστω παρα παρα πολυ Ρουλα!! καλως σε βρηκα!! θα τα λεμεεεε ναι!! καλη σου μερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips