Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Οι βιολέτες του Μαρτίου


Αν και λατρεύω να διαβάζω, δεν είμαι μεγάλη βιβλιοφάγος. Το πολύ να διαβάζω ένα βιβλίο το μήνα γιατί έχω τις χειροτεχνίες μου, αλλά και είμαι δύσκολη στις επιλογές μου, δεν παρακολουθώ τις νέες κυκλοφορίες και γενικά είμαι αναποφάσιστη. Μόλις είδα αυτό το βιβλίο ,στις καλοκαιρινές προτάσεις του μπλογκ της φίλης μου Αλικης, "Η Αλίκη στη Χώρα των Βιβλίων", μου άρεσε τόσο η πλοκή (και το εξώφυλλο είναι αλήθεια) που είπα αυτό είναι για μένα.

Η Έμιλι είναι μια συγγραφέας που μόλις χώρισε με τον άνδρα της. Όταν η ηλικιωμένη της θεία, Μπι, την προσκαλεί να περάσει ένα μήνα στο σπίτι της στο Μπέινμπριτζ Άιλαντ, το νησί όπου έζησε τα καλύτερα καλοκαίρια της, εκείνη δέχεται ελπίζοντας ότι η θάλασσα θα γιατρέψει τις πληγές της. Εκεί γνωρίζει τους γείτονες της θείας της οι οποίοι φαίνονται να μοιράζονται αναμνήσεις και καλά κρυμμένα μυστικά. Μια μέρα, στο σπίτι της θείας της, ανακαλύπτει ένα κόκκινο βελούδινο ημερολόγιο από το 1943. Είναι η ιστορία της Έστερ. Ποια είναι η Έστερ και πως το περιεχόμενο του ημερολογίου φέρνει στο φως μια αναπάντεχη ιστορία που σχετίζεται με τη ζωη της Έμιλι;

Αν με ρωτούσαν πιο είναι το καλύτερο βιβλίο που έχεις διαβάσει φέτος θα έλεγα ότι "Οι Βιολέτες του Μαρτίου" ,της Αμερικανίδας Σάρα Τζίο, είναι ένα από αυτά. Να φανταστείτε ότι  το τελείωσα σε μια μέρα που δεν θυμάμαι πότε το είχα κάνει αυτό για τελευταία φορά ! Από την αρχή υπάρχει ένα μυστήριο που πρέπει να λυθεί και σε κάνει να θέλεις να το συνεχίσεις μέχρι το τέλος. Το βιβλίο περιέχει ότι αγαπώ. Σε ταξιδεύει στο χρόνο, έχει όμορφα τοπία, έχει ρομάντζο, έχει μυστήριο, είναι πολύ ευκολοδιάβαστο και καθόλου βαρετό και στο τέλος σε συγκινεί! Το μοναδικό πράγμα που με ενόχλησε είναι ότι οι ανατροπές έρχονται απότομα και βιαστικά η μια μετά την άλλη στο τέλος σαν να ήθελε η συγγραφέας να το τελειώσει γρήγορα. Εκτός από αυτό το προβληματάκι, είναι υπέροχο!

3 σχόλια:

  1. Εντάξει! Και πολύ ουάου η ανακαίνιση κι επίσης χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω κι επισήμως πια Αθηνούλι μου! Το βιβλίο το πήρε κι εμένα το μάτι μου φέτος, αλλά τι να πρωτοδιαβάσω κι εγώ το δόλιο.. Φιλιά πολλά και καλό σ/κ :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πάρα πόλυ! Πολλή δουλειά και ψάξιμο αλλά άξιζε για το αποτέλεσμα! Εεεμ ναι εγώ είμαι η "μικρούλα" στο πλαι χεχε!!
    Με τόσα βιβλία που διάβασες φέτος το καλοκαίρι...του χρόνου το καλοκαίρι τωρα!
    Φιλακιάα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να μην ξεκόψω εντελώς από το διάβασμα, διαβάζω λίγο κάθε μέρα. Αυτές τις μέρες διαβάζω το "δίχως πρόσωπο", αληθινή ιστορία, αν θες βρες λινκ στο ίντερνετ να διαβάσεις περί τίνος πρόκειται.

      Διαγραφή

Blogging tips