Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Προπαγάνδα

Ιστορικές στιγμές ζούμε στην Ελλάδα μας. Αυτή την Κυριακή καλούμαστε να ψηφίσουμε εάν Ναι η OXI θέλουμε η κυβέρνηση μας να δεχτεί τις προτάσεις των δανειστών.

 Ανοίγοντας την τηλεόραση , βλέπεις τα κανάλια να δείχνουν σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο τα τελευταία γεγονότα. Το τι δείχνουν, και ο τρόπος που το παρουσιάζουν δεν περιγράφεται όμως.  Έχω δει  ηλικιωμένους ανάπηρους να κάνουν ουρά να πάρουν την σύνταξη τους και να βλέπεις  δημοσιογράφο τάχα να συγκινείται ,  μακρινά πλάνα της συγκέντρωσης του ΟΧΙ που ήταν περισσότεροι και να τα παρουσιάζουν για συγκέντρωση του ναι,  μονό 8 λεπτά συνολικά χρόνος της συγκέντρωσης του ΟΧΙ και 46 λεπτά το ναι στα μεγάλα κανάλια, να ρωτάνε διάφορους στο δρόμο και να τους κόβουν μόλις μιλήσουν για το OXI,  ουρές στα ΑΤΜ και να φοράνε οι άνθρωποι χειμωνιάτικα ρούχα μεσα στο καλοκαίρι. κτλ

Τρόμος, πλύση εγκεφάλου, διαμορφωμένες ειδήσεις, λογοκρισία... υπάρχει μια λέξη για όλα αυτά : Προπαγάνδα.

Η προπαγάνδα είναι η παρουσίαση ενός μηνύματος με ένα συγκεκριμένο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει σκοπούς... εδώ να ψηφιστεί το ναι. Η προπαγάνδα υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Στο παρελθόν δεν το δούλευαν τόσο πολύ στην τηλεόραση αλλά μέσα από αφίσες και μέσα στις εφημερίδες. Η προπαγάνδα στο παρελθόν έχει εξυπηρετήσει τέρατα σαν τον Χίτλερ η τον Μουσολίνι αλλά και πολέμους και δικτατορίες.

Δείτε στην συνέχεια κάποιες παλιές αφίσες προπαγάνδας του δευτέρου παγκόσμιο Πολέμου που βρήκα  :

Ναζιστική προπαγάνδα, οικογένεια και Άρια φυλή

Το 1933, ο Goebbels διορίζεται για να διευθύνει το νέο Υπουργείο Πληροφοριών και Προπαγάνδα. Στόχος του είναι οι μάζες και πιο πολύ τα παιδιά και η νεολαία. Όσο πιο μεγάλη η μάζα ανθρώπων όσο πιο χαμηλό πνευματικό επίπεδο έχουν. Κατανοούν λίγα και ξεχνάνε πολλά....

Αμερικάνικη προπαγάνδα του δευτέρου παγκόσμιου πόλεμου. Αγοράστε ομόλογα Πολέμου γιατί οι Γιαπωνέζοι εχθροί μας θα έρθουν να βιάσουν τις γυναίκες μας.


Πάλι αμερικάνικη προπαγάνδα, μην αφήνετε αυτή η σκιά να τους αγγίξει, αγοράστε ομόλογα Πολέμου

Ιταλική προπαγάνδα, οι Γερμανοί είναι φίλοι σας

Εργαζόμενοι επιστρατευτητε, η μεγάλη Γερμανία θα σας προστατέψει
Δεν ξέρω τι θα ψηφίσετε την Κυριακή Ναι η ΟΧΙ..... Απλά σκεφτείτε το καλά, με το δικό σας μυαλό και την δικιά σας καρδιά. Σβήστε τις τηλεοράσεις!Μην αφήνουμε τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ να μας διχάζουν! Πρέπει να είμαστε ενωμένοι!!

2 σχόλια:

Blogging tips