Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Testament of youth


Η ταινία "Testament of youth" αρχίζει στις 11 Νοεμβρίου 1918. Το τέλος του πρώτου παγκόσμιου Πολέμου έχει υπογραφτει και όλος ο κόσμος το γιορτάζει στους δρόμους, εκτός από μια νεαρή κοπέλα που μπαίνει σε μια εκκλησία και θυμάται... Είναι η Vera Brittain.


Vera Brittain
Καλοκαίρι 1914, η Βέρα, ο αδερφός της Edward και ο φίλος τους Victor, στο κατώφλι της ενήλικης ζωής τους, κάνουν όνειρα για το μέλλον τους. Είναι η εποχή τις σουφραζετες και η κοπέλα καταφέρνει , παρότι ο πατέρας της είναι εναντίον, να μπει στο πανεπιστήμιο. Η αγάπη είναι στον αέρα όταν γνωρίζει τον Roland, ένας φίλος του αδερφού της. Όλα είναι ροζ και δαντελένιο στο ρομαντικό Βρετανικό κόσμο μέχρι που... ξεσπά ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος.

O Edward Brittain

Victor Richardson

Roland Leighton
Οι 3 φίλοι κατατάσσονται στο Βρετανικό στρατό και η Βέρα γίνεται εθελόντρια νοσοκόμα. Και από δω και πέρα, η ρομαντική ταινία της αρχής γίνεται όλο και πιο σκοτεινή όσο πλησιάζουμε το τέλος...
Μου άρεσε αυτή η ταινία γιατί καταρχήν είναι μια αληθινή ιστορία. Είναι οι αναμνήσεις της Vera Brittain που μετά το πόλεμο έγινε συγγραφέας. Το βιβλίο Testament of truth έγινε best seller μόλις βγήκε και έγινε η φωνή μιας ολόκληρης γενιάς.
Δεύτερον, μου άρεσε γιατί βλέπουμε τον πόλεμο από την πλευρά της γυναίκας. Βλέπουμε πόσο δυνατές ήταν οι γυναίκες κάνοντας τις δουλείες των ανδρών. Γινόταν εθελοντριες νοσοκόμες για να είναι κοντά τους.  Όχι μόνο φρόντιζαν τους δικούς τους ανθρώπους αλλά και τους εχθρούς, γιατί ήταν άνθρωποι και αυτοί, και είχαν όπως όλοι τους κάπου μια γυναίκα που τους περίμενε. Πιστεύω πως είναι ένα σημαντικό αφιέρωμα στις νοσοκόμες εκείνης της εποχής.




H Bera Brittain ως νοσοκόμα.
Και τρίτον, η ταινία με έβαλε σε σκέψεις. (Και γενικά όταν βλέπω ιστορικές ταινίες πολέμου) Αν γινόταν παγκόσμιος πόλεμος σήμερα πως θα ήταν; Και πάνω απ'ολα πως θα ήταν από άποψη μιας γενιάς που έχει μάθει να είναι μπροστά στους υπολογιστές και την τηλεόραση; Θα ήμασταν τόσο γενναίοι και δυνατοί;
Το τρειλερ

Άλλο άρθρο για το πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, βλέπετε εδω

2 σχόλια:

  1. Όπως πάντα, υπέροχες φωτογραφίες και μου αρέσουν πολύ οι ταινίες εποχής, αν κι εδώ μιλάμε για αληθινά γεγονότα.. :( Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι οικονομικός, δεν χρειάζονται άλλα "όπλα".. Κάποιος όμως είπε ότι ο τέταρτος παγκόσμιος θα γίνει με πέτρες και ρόπαλα.. Τι να εννοούσε άραγε;... Φιλιά πολλά Αθηνούλι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστω πολυ Πετρα μου!! Μακαρι να πλησιαζει ο τεταρτος.... Φιλακιαα!! καλη σου μερα!

      Διαγραφή

Blogging tips